Anne van der Pauw woont met haar puberdochter Christiane in het keurige Amstelveen. Na een gewelddadig huwelijk met een Tunesiër volgt een vechtscheiding met een dreigende kinderontvoering. Toch blijft Anne in de liefde geloven.
Deze roman verscheen in 2007. Het Lab beschrijft de levensloop van een 80-jarige psycholoog die terugblikt op zijn leven. Het speelt zich af in vijf tijdepisodes tegen het decor van Amsterdam in de twintigste eeuw. Een psychologische roman die gaat over de pijnlijke opgave zichzelf in de ogen te kijken in weerwil van de lokroep der zelfmisleiding.
Satirische novelle uit 2010. De hoofdpersoon van Kapampa is een op de rand van faillissement balancerende headhunter uit Amsterdam-Zuid die zich tracht staande te houden in de wereld van CEO’s, managementgoeroes en RvC-voorzitters. Humoristisch én spannend. Een psychologische analyse van het Nederlandse bedrijfsleven tijdens de economische crisis.
Oerknal aan het IJ werpt een nieuw licht op Amsterdam-Noord. Het boek beschrijft heden en verleden van dit afgelegen en eigenzinnige stukje Amsterdam. In het boek lees je welke rol het gebied benoorden het IJ heeft gespeeld in het ontstaan van Amsterdam. Het is de zoektocht naar de verborgen geschiedenis van het gebied boven het IJ. Onderwijl krijg je op luchtige wijze een diep kijkje in de ziel van dit ‘zuidelijkste waddeneiland’.
In wat we in Nederland de Gouden Eeuw noemen beleeft Europa één van de donkerste periodes uit haar geschiedenis. Ambrosius van Virmundt, een Zuid-Nederlandse ridder van Duitsen bloed, vecht in navolging van zijn vader voor het behoud...
Tijdens de aanleg was de Noord/Zuidlijn vooral een klaaglijn, maar nu we eindelijk kunnen instappen zijn vertragingen en kostenoverschrijdingen snel vergeten. Al vinden veel Amsterdammers de nieuwe metro toch een soort pacman die hun vertrouwde bus- en tramlijn wegknabbelt. Wat is er zo bijzonder aan dat ritje van een goed kwartier en nog geen tien kilometer? Welk moois gaat hij Amsterdam brengen? In Metromorfose onderzoekt Bas Kok de betekenis van de Noord/Zuidlijn.
Pim Kok (ideeënmaker en tekstschrijver) vertelt over zoon Jim en de complexe verstandelijke beperking van het fragiele X syndroom. Licht verteerbare anekdotes die de zwaarte niet schuwen. Tegelijk wordt een poging gedaan tot psychologische ordening van het fragiele X-brein en is er een bijdrage van wetenschappers van het Erasmus MC Rotterdam.
In Voetbaldochter schrijft Marc Oosterhout mooie en soms breekbare verhalen over zijn dochter Rosa, die maar één wens heeft: de beste voetballer worden. Herkenbare verhalen over ambitie, trots, plezier, liefde, boosheid en verdriet. Verhalen over alle emoties die bij sport horen. Geestig geschreven met verwondering en lichte ironie over hoe het in de voetbalwereld toegaat, waar vrouwen nog vaak als tweederangsburgers worden behandeld. Prachtige dialogen tussen vader en dochter, die iedere voetbalvader en voetbalmoeder zal herkennen.