Op 31 oktober is verschenen:

DE HORROR VAN EEN GRENZELOZE LIEFDE

Een psychologische thriller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

‘Soms lijkt het of ik gek word. Of paranoïde. Wat is de waarheid? Ongewild ben ik de hoofdrolspeler geworden op een filmset. Geen romantische komedie, maar een psychologische horror. En ik zit erin vast als een vlieg in een web…’

Wat als je je onveilig voelt in je eigen huis? Als je niet weet of degene die dicht bij je is en ’s nachts in bed zijn armen om je heen slaat, misschien wel je grootste vijand is?

De horror van een grenzeloze liefde vertelt het beklemmende verhaal van een vrouw die verliefd wordt op een narcist en daardoor bijna alles kwijtraakt.

Korte inhoud:

Anne van der Pauw woont met haar puberdochter Christiane in het keurige Amstelveen. Na een gewelddadig huwelijk met een Tunesiër volgt een vechtscheiding, inclusief een dreigende kinderontvoering. Toch blijft Anne in de liefde geloven. Onervaren in het daten waagt ze zich op Tinder. Haar eerste en enige like wordt een match. Met weer een buitenlandse man. Isaac, een knappe en intelligente Nigeriaan, lijkt op alle fronten het tegenovergestelde van haar ex. Lange tijd kan of wil Anne niet zien dat Isaac ook duistere kanten heeft. Langzaam maar zeker walst hij steeds meer over haar heen en zuigt alle energie uit haar. Haar dochter verzet zich hevig tegen de nieuwe indringer en gaat een machtsstrijd aan waardoor het huis verandert in een oorlogsgebied. Als Anne een bericht leest dat niet voor haar bestemd is, raakt ze de grip op haar leven kwijt. Wat begonnen is als een onschuldige date, eindigt in een verstikkende relatie vol manipulatie en bedrog. De signalen die Anne van haar mannen krijgt, verwarren haar: komen ze voort uit cultuurverschil of uit hun lastige karakters? Ze raakt erin verstrikt. Haar worsteling om hieruit los te komen is tegelijkertijd een strijd om patronen te doorbreken uit een weggestopt verleden.

Over de auteur:

Anita Pronk woont en werkt in Amstelveen. Het personage Anne van der Pauw is gebaseerd op haar eigen leven. De Horror van een Grenzeloze Liefde is haar schrijversdebuut.

Narcisme:

Een narcist manipuleert en gaat over lijken. Narcisme komt als een sluipmoordenaar je leven binnen en kan een spoor van vernieling achterlaten. Narcisme is zo ongeveer het modewoord van de 21e eeuw en wordt vaak verward met egocentrisme. Maar narcisme is écht een persoonlijkheidsstoornis die in veel gradaties voorkomt. Zo’n 6 procent van de wereldbevolking lijdt aan een extreme vorm van deze menselijke wreedheid en de andere 94 krijgt ermee te maken. Narcisme rukt op. Mede door onze op prestige gerichte maatschappij. Praktisch gezien krijgt iedereen hier wel één of meerdere keren in zijn leven mee te maken. Het enige dat je kan doen, is het tijdig herkennen en er ver van uit de buurt blijven.

Multiculturele relaties:

De horror van een grenzeloze liefde speelt zich af tegen een achtergrond van multiculturele relaties. De auteur wil geenszins een verband leggen tussen narcisme en diversiteit. Integendeel: zij is een voorstander van interculturele menging van bevolkingsgroepen.

De horror van een grenzeloze liefde
Anita Pronk
ISBN: 978-90-824575-3-7
360 pagina’s, paperback
Prijs € 20,95

www.anitapronk.nl
——————————————-

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Anita Pronk via contact@anitapronk.nl of info@oliviamedia.nl.