19 juni 2023

Nieuw verschenen: Op een dag in Nieuw-West

Vrijdag 23 juni verschijnt OP EEN DAG IN NIEUW-WEST; oude en nieuwe dromen van een Amsterdamse tuinstad van Bas Kok.

In Amsterdam Nieuw-West vond het grootste sloop-project uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Nieuw-West staat symbool voor vele stadswijken in Amsterdam. In de buitenwijken raakten – ook in Zuidoost, Noord en Oost – veel inwoners door vroegtijdige sloop huis en haard kwijt. En meer dan dat: na de transformatie werden het VINEX-wijken die de ziel de persoonlijke geschiedenis van bewoners hebben uitgewist.

Sloop blijkt zelden tot gemengde wijken te leiden. Evenmin is het milieu erbij gebaat, slopen blijkt klimaat-onvriendelijker dan renoveren. De auteur werpt de vraag op of stedelijke vernieuwing riekt naar ‘stedelijke vernieling’.

Desondanks kondigen nieuwe slooprondes zich aan. OP EEN DAG IN NIEUW-WEST legt het huidige woonbeleid van de hoofdstad bloot. Hoe gaan we om met gewone Amsterdammers en de huurwoningen waarin zij leven? Willen gemeentes die ‘inclusiviteit’ propageren de tweedeling tussen arm en rijk eigenlijk wel kwijt?

INSPIRATIE

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Name

Olivia Media

Oliviamedia is een uitgeverij op het gebied van Nederlandstalige fictie en non-fictie.
© Copyright -OliviaMedia | Powered by Customerscope
Sitemap | Privacy policy | Disclaimer | AVG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram